Strandgata 70, 3340 Åmot

Kranie-sakral stimulering

  • Forside
  • Kranie-sakral stimulering
thumbnail

Kranie-sakral stimulering – Mikrostrømmer og frekvenser.

Kranie-sakral stimulering er en skånsom metode for å forbedre funksjonen til kranie-sakral systemet. En ubalanse eller dysfunksjon i dette systemet kan forårsake sensoriske, motoriske og/eller nevrologiske funksjonshemminger eller kronisk smerte. Kranie-sakral stimulering frigjør begrensninger i dette systemet for å forbedre funksjonen.

Kranie-sakral systemet består av membranene i sentralnervesystemet, deres beinfester til kraniebeina og korsbein, og cerebrospinalvæsken som rytmisk beveger seg i kranie-sakral systemet. Denne rytmiske bevegelsen brukes til å identifisere begrensninger både i systemet og i hele kroppens bindevev.

Hjernen har 4 ventrikler, eller indre rom, som produserer cerebrospinalvæske. Det er en puls som merkes når cerebrospinalvæsken beveger seg rundt i hjernen og sentralnervesystemet. Denne pulsen er rundt 6-12 sykluser per minutt. Med øvelse kan den subtile pulsen føles.

Nedsatt bevegelse eller «låsing» i kranieknoklene eller langs ryggraden.
Det er ikke store bevegelser mellom de ulike knoklene som hodeskallen består av, men den som finnes er viktig. Den fungerer som støtdemper og gjør at kraniet kan tilpasse seg for å sørge for at det blir jevnt trykk rundt hjernen. Både kraniet og ryggsøylen skal tilpasse seg bevegelsene vi gjør, uansett om vi sitter eller er aktive. Dersom det er liten eller ingen bevegelse mellom knoklene kan det ligge en bakenforliggende årsak til mange typer plager, som kan vise seg helt andre steder i kroppen. En behandling med energi og elektroterapi, er en dypt virkende kraniesakral-stimulering, som understøtter kroppens egne frigjørende mekanismer.

shape
shape

Hva er cerebrospinalvæske?

Cerebrospinalvæske er en klar væske som finnes rundt i hjernen og ryggraden. Cerebrospinalvæskefordelingen kan ses i dette bildet, cerebrospinalvæskestrømmen vil følge pilene hvis du ser nøye etter. Hjernen og ryggmargen bader i en væske – cerebrospinalvæsken – som har til hensikt å beskytte disse organene og gi de næring. Cerebrospinalvæsken lagres i hjernen og beskytter hjernen og ryggmargen. Cerebrospinalvæsken har mange funksjoner; den beskytter hjernen og ryggmargen mot skader, opprettholder oppdrift slik at hjernen kan støtte sin egen vekt, og den har vist seg å rense ut metabolske giftstoffer og avfall fra hjernen.

Cerebrospinalvæsken kan lette fjerning av avfall og regulerer distribusjonen av nevroendokrine (hjerne- og hormonkommunikasjon). Dette blir en viktig faktor for hvordan tilrettelegging for en mindre begrenset flyt av cerebrospinalvæsken kan påvirke hormonelle og emosjonelle symptomer som angst.